Konference 2025

Sted: København
Dato: 5. Marts 2025
Tidspunkt: klokken 8
Pris: Se program
Tilmeldingsfrist: 5. februar 2025

Dansk Selskab for Fysioterapi til Voksne med Udviklingshandicap Ergoterapifagligt Selskab for udviklingshandicap, inviterer til to-dages faglig konference.

Det bliver to spændende dage med oplæg og workshops.

Og så vil der selvfølgelig være masser af tid til at netværke med gamle kendinge og skabe nye forbindelser på tværs af landet.

På dag 1 vil der være undervisning med Pernille Thomsen om emnet: ”Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap”.

Efterfølgende er der Generalforsamling for EFS og en monofaglig oplæg/workshop for DSFVU (emne/oplægsholder endnu ikke fastlagt).

Dag 2 vil bestå af en workshop om postual kontrol og en workshop om brugen af sensory profile. Samt oplæg om tværfaglig indsat til voksne med Cerebral Parese.

Se hele beskrivelsen af programmets indhold her. Der findes også information om pris og tilmelding med mere.

Tid og sted
Onsdag den 5. marts 2025 kl. 8.30 - 21.00 og torsdag den 6. marts 2025 kl. 8.30 - 15.30.

Scandic Hotel Sydhavnen, Sydhavns Pl. 15, 2450 København.

Pris
Konference inkl. fuld forplejning og middag den 5. marts og overnatning (for medlemmer af selskaberne): 2.950 kr.

Konference inkl. fuld forplejning og middag den 5. marts, ekskl. overnatning (for medlemmer af selskaberne): 1.950 kr.

Konference uden overnatning og middag d. 5. marts. (for medlemmer af selskaberne): 1.500 kr.

Konference for medlemmer af ETF men ikke-medlem af EFS Udviklingshandicap inkl. middag og overnatning: 3.950 kr. 

Det er ikke muligt at deltage en dag.
Tilmeldingsfrist
Mandag den 3. februar 2025.

Dataforordningen
Under temadagen vil der blive taget stemningsbilleder til sociale medier og hjemmesiden. Der vil naturligvis ikke blive offentliggjort billeder med krænkende indhold, og det er altid muligt at bede os om at tage specifikke billeder af de sociale medier og/eller hjemmesiden.

Kontaktpersoner
Har du spørgsmål til selve arrangementet, skal du kontakte Maria Sørensen, tlf.: 4025 4586 mail: t79h@kk.dk

Har du spørgsmål til din tilmelding, skal du kontakte Anette Meulengracht-Jensen, amj@etf.dk

 

Oplæg ved Pernille Thomsen:

Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap

Sved, sjov og gode relationer er grundlaget for bedre trivsel og sundhed hos mennesker med udviklingshandicap.

Det er fysioterapeut og master i sundhedspædagogik Pernille Thomsens hovedbudskab i dette foredrag. En sund og sjov livsstil med fysisk aktivitet kan styrke livskvaliteten og forebygge livsstilssygdomme.

Undersøgelser viser, at mennesker med udviklingshandicap lever kortere end gennemsnitsbefolkningen og savner fællesskaber.
I løbet af dette oplæg vil vi komme ind på den bio-psyko-sociale tilgang. Vi vil se nærmere på de neurofysiologiske og sundhedsmæssige udfordringer der er koblet til at have et udviklingshandicap.

Vi vil komme ind på hvad fysisk aktivitet, sved, sjov og gode fællesskaber kan, i relation til at bedre forudsætninger for mental sundhed og trivsel

Neurofysiologien bag autisme og udviklingshandicap være bærende for hele oplægget, da det er helt essentielt at forstå den neurodiversitet der er grundvilkåret for mennesker med udviklingshandicap

Pernille Thomsen er socialpædiatrisk fysioterapeut, master i sundhedspædagogik. Pernille arbejder til daglig på egen klinik, hvor der kommer børn med bl.a. stress, autisme, ADHD, angst og spiseforstyrrelser. Derudover har Pernille siden 2016 været håndboldtræner for AB håndbold Special og siden 2021 været håndbold landsholdstræner for de udviklingshandicappede damer. Hun har skrevet bogen "Sundhed og trivsel hos børn og voksne med udviklingshandicap" (Gad 2023) og undervist for diverse konferencer og bosteder.

Workshop om postural kontrol:

Det posturale system kan været forstyrret hos mennesker med udviklingshandicap. Det kan have stor betydning for basale vitale funktioner som respiration og ernæring, men også for løsningen af daglige motoriske opgaver og deltagelse i eget liv. For at kunne deltage i sit eget liv og interagere med omgivelserne bringer vi os selv og andre i oprejst position også selvom forudsætningerne måske ikke er til stede. Kravet om siddende stilling ved nedsat postural kontrol får ofte konsekvenser på lang sigt. På workshoppen fordyber vi os i den motoriske udvikling, bevæge strategier og løsninger. Vi ser på samspillet mellem postural kontrol og respiration samt de udfordringer der opstår over tid. Vi ser på forudsætningerne for, analyseredskaber af postural kontrol og intervention i forhold til nedsatte posturale evner/muligheder. Det betyder at vi også ser på træning, lejring, kørestole og hvilestole. Hvad skal der til for at skabe et godt liv med både sundhed og livsmuligheder.